RSS

​​​​​​​​​​​​​​​​

Arkivsøk

Bloggarkiv

 • HER ET RÅD SOM KAN HJELPE DEG TIL Å OVERLEVE PÅSKETUREN SELV OM DU ER UTRENT

  Hvis du vil ha et godt råd fra noen som virkelig tilhører i naturen før du setter ut på tur i Påskefjellet, så skal du få det her: Selv for ulver gjelder fjellvettreglen Det er ingen skam å snu.

  Den lille ulvungen vår, som er en Lobo Herreño fra øya El Hierro, liker godt å gå på tur. Men selv den, uten først å ha sittet på et høyfjellshotell og stappet blodårene fulle av fett fra et overdådig koldtbord, har problemer med å kjenne kroppens egen begrensning.

  Jeg er antakeligvis en av få som har båret en utslitt ulv hjem fra tur.

  Jeg er antakeligvis en av få som har båret en utslitt ulv hjem fra tur.

  I vår utstyrs-tid, hvor alle med tilgang til et kredittkort kan skaffe seg det ultimate av ski og fancy drakter, er det lett å glemme at det som er viktig i fjellet ikke er utstyr, men muskler og fornuft – og ikke minst et hjerte som tåler fett, sukker og alkohol.

  Ulvungen, som har blitt tre måneder, vil gjerne vise at den er minst like sprek som vår tre år gamle Schäferhund. Den dreper pinner, hopper på ryggen til bikkja og later som om den er skikkelig macho. Hvis den fortsetter sånn, er det kanskje like godt at den ikke forstår hvorfor jeg har gitt den navnet Taxi. Hadde han forstått hvor dumt det er, ville antakeligvis begge beina mine blitt gnagd over før 2. Påskedag.

  Heldigvis er fjotten fremdeles liten og – som hos alle andre machoer – er hjernen langt mindre enn selvtilliten. Faktisk er hjernen bare på størrelsen til en medium oliven, og ikke brukbar nok til å skjønne at det gjelds å spare på kreftene når du er ute på tur. Ulven er så opptatt av å vise seg for omverdenen at halvveis ute i turen er han så utslitt at han må bæres hjem.

  Hvis du skal ut i bakken, men ikke har stått på ski siden forrige Påske, ta et hint fra en som er like utrent som deg selv – få noen til å bære deg hjem.

  Er ikke dette en god nok advarsel, og du tror at du er en ulv i menneskeskikkelse, les dette før du går på trynet: http://falsk.no/?p=2825

   

  Ingen kommentarer

  HVA GJØR EN ULV NÅR DEN FÅR SAMME MULIGHETEN SOM EN HUND?

  IMG_7700Siden jeg ikke er en a-typisk nordmann har jeg aldri mottatt forskningsstipend, men du kan være sikker på at jeg forsker like mye som geniene på for eksempel Arbeidsforskningsinstituttet. Du veit, de som får millioner av Staten for å forske på om folk trives bedre på jobben dersom geitosten blir plassert på baksiden av knekkebrødet.

  Forskningsrapport 1:

  Den er så liten at den ikke har begynt å løfte på beinet, men blæra er fullt utviklet.

  Den er så liten at den ikke har begynt å løfte på beinet, men blæra er fullt utviklet.

  Jeg er veldig glad i hunder, og for moro skyld har jeg forsket på deres adferd i en årrekke. Kort oppsummert består livet deres av (inkludert ferier og offentlige helligdager): Ball-pisse-tur-ball-pisse-tur-pisse-ball-pisse-pisse-pisse-ball-spise-drite-sove-ball-pisse-tur-pisse-ball-pisse-pisse-pisse-ball-spise-drite-sove-pisse-tur-ball-pisse-tur-pisse-ball-pisse-pisse-pisse-ball-spise-drite-sove-ball-pisse-tur-pisse-ball-pisse-pisse-pisse-ball-spise-drite-sove.

  Nå som jeg har anskaffet meg en ulv synes jeg det er interessant å se hvor mye forskjell det er på de to artene. Ulvungen Taxi er blitt ti uker gammel og den ønsker allerede å gå tur mange hundre ganger om dagen. Så fort jeg finner frem turskoene begynner halen dens å virvle som armene til en trommeslager på Speed.

  Konklusjon: Ingen forskjell på ulv og hund.

  Forskningsrapport 2:

  WP_20140329_08_17_20_ProAlle vet at hunder urinerer mye, pluss litt til. Ulvungen bor sammen med en Schäferhund, og hver dag går vi flere turer. Ulven gleder seg minst like mye over turen som hunden. Med nesa støvsuger den hver kvadratcentimeter av stien og akkurat som bikkja, så fort den kjenner duften av hundepiss, bråstopper den.

  Å finne urin fra en hund er dagens høydepunkt. Det spiller ingen rolle om det er fra en annen hund eller dens egen urin. Begge bråstopper og sniffer vilt: Hallo, noen har pisset her! Det er urin, HER!!! Deretter pisser begge over stedet hvor de fant den gamle urinen. Denne prosessen gjentas om og om igjen.

  Jeg har forsøkt å finne ut hvor mange ganger de pisser i løpet av en tur. Dessverre har jeg for dårlig konsentrasjon til å telle så langt. Men jeg kan med sikkerhet si at ulven matcher hvilken som helst hund. Ti uker gammel veier den 6,5 kilo og har en blære på minst 1700 liter. 

  Konklusjon: Ingen forskjell på ulv og hund.

  IMG_7678

  Jeg har mange videre planer for forskning på ulven. Når den blir tre år drømmer jeg om å ta den med på Skavlan. Ikke fordi jeg tror at de to har noe å snakke om, men med litt flaks vil ulven spise Fredrik, og på den måten hjelpe ham til å lage i hvert fall ett program folk vil huske ham for i ettertid.

  IMG_2554

  Ingen kommentarer

  HAR JEG FEILET SOM FAMILIEOVERHODE?

  Mange har spurt meg om hvorfor jeg i all verden har skaffet meg en ulvunge.

  IMG_2380

  Svaret er enkelt; om det blir dårlige tider og vi trenger mat, så har jeg en profesjonell i familien til å hjelpe meg med oksekapringer.

  Ulvungen Taxi er helt klart en del av familien, men hvilken del er mer usikkert! Det er mulig jeg som familieoverhode sender ut blandede signaler. Alle dyrene virker en smule forvirret.

  IMG_2460

  Katta tror at bikkja er mora. Ulven tror den er en kylling og spiser frø og mark fra bakken. 

  IMG_2425

  Jeg har også fått spørsmål om jeg ikke er redd for hva som vil skje når ulven blir voksen. Noen frykter at villdyret vil gå fra å spise fra hånda mi – til å spise opp armen min.

  For de som er redd for ulv, anbefaler jeg å lese denne historien: Hvem vil bli spist av Per Ulv?

  Men det er ingen grunn til å være bekymret. Jeg er en ivrig hobbyveterinær. Blir ulven voldsom vil jeg øyeblikkelig kastrere den, og om ikke det hjelper, er det fram med Black & Decker-drillen for å lobotomere den. Skulle ikke det holde, har jeg nettopp gjennomgått et kurs i balsamering. Ulven vil kanskje ikke ule like bra, men den vil alltid være et flott syn i hagen.

  Ingen kommentarer

  Hva slags navn kan du gi til en ulv som oppfører seg som en nyfødt unge?

  Noe av det første du må gjøre når du får en liten ulvunge i huset, er å gi den et navn. Dama mi og jeg har forskjellig smak. Hun syntes vi burde gi den et koslig tullenavn, slik ulvunger har i Disney-filmer. Den bitte lille krabaten er foreløpig veldig søt og hun foreslo navn som Lilleulv og Koseulv. Jeg ønsket heller å hylle genene den har fra sine ville forfedre, og foreslo Drep.

  IMG_2328

  Til tross for snart seks tiår med barnslig moro, har jeg enda ikke vokst fra gleden over å kunne irritere andre mennesker med dumme ideer. Det kiler i magen bare med tanken på skremme turgåere med en snill ulv som løper fri. Kan det bli morsommere? Ulven hopper lykkelig mot dem for å hilse mens jeg forsøker å rope den tilbake: Drep! Drep!! Drep!!!

  Navnforslaget fikk lite gjenomslag i den kvinnelige delen av stammen. Vi inngikk i stedet et kompromiss, og villdyret ble oppkalt etter en Border Collie jeg hadde for mange år siden. Den het Taxi, og jaggu var det også moro å stå midt i skauen og rope på Taxi. Folk som så og hørte meg trodde jeg var gal, og av en eller annen merkelig grunn, for personer som meg er det utrolig tilfredstillende. IMG_2353

  Ulvevalpen var bare seks uker da vi fikk den, så rent teknisk sett var den fremdeles bare en baby, selv når du regner i hundeår. Nyfødte, enten det er mennesker eller dyr, har et eget opplegg som sørger for at de ruinerer livet til sine foreldre.

  Hele natta ligger de våkne og skriker som om det finnes et usynlig monster i huset som forsøker å gnage av dem beina. Ulvungen vår ulte så høyt første natta at jeg er sikker på at den ble hørt av ulvestammer nord i Alaska. Men neste dag, da vi voksne måtte være våkne, sov udyret tolv timer i ett strekk. Nyfødte har bare én agenda gjennom dagen, og det er å pisse, drite, spise og sove – helst samtidig. 

  IMG_2374

  Han som fant på ordtaket Den som sover synder ikke, kan umulig ha tilbrakt et døgn sammen med et nyfødt vesen.

   

  Ingen kommentarer

  Jeg har fått en ulv i huset – og jeg snakker ikke om dama mi

  Hvis du skulle installere en alarm til hus, hage og inngangsport, hva ville du valgt?

  Et kostbart elektrisk anlegg som, om du taster feil ett tall, øyeblikkelig setter deg i kontakt med en sinna kjerring som forlanger at du husker et passord som du fant på i fylla for to år siden, eller så kommer hele vaktkavaleriet stormende med en svinedyr faktura for ubegrunnet utrykning?

  Eller ville du valgt en ond, pelskledd, grå skapning med dunkle øyne, nifs hale og et rykte som skremmer mennesker bare de hører navnet?

  Jeg valgte det siste. Franklin D. Roosevelt sa: ”Only thing we have to fear is the fear itself.” Jeg gikk for frykten og har skaffet meg en ulv.

  Skjermbilde 2014-03-05 kl. 14.42.09

  For noen uker siden fikk jeg tilbud om overta en ”Lobo Herreño”. Det er en kanarisk ulv fra øya El Hierro, og nå er den endelig i hus. Det finnes bare 2-300 i hele verden, og ingen kjenner til opprinnelsen, bare at den har vært brukt som gjeter på den lille øya i århundrer.

  Nabokoner har stenket underbuksene sine i ren, skjær redsel over å vite at det finnes en ulv i nærheten. Småunger nekter å sove om natta med lyset slukket. Jeg satser på at durkdrevne forbrytere reagerer på samme måte når de ser udyret på innsiden av porten.

  Djevelens utsending er seks uker gammel, og personlig tror jeg at jeg venter litt med å bli livredd.

  IMG_2339

  Ingen kommentarer

  Copyright © 2012 Herodes Falsk

  Mer informasjon

  Facebook Twitter LinkedIn YouTube

  For booking eller forespørsler:

  Telefon: + 47 90 53 92 63

  e-post : falsk@online.no