Alt du trenger å vite om nedstengninger, mat og Ante Valente


Publisert 4.3.2021

Les og bli klok!

Hvem savner ikke den tiden da en gjeng fra jobben kunne reise til Østerriket, gå på After Ski, legge kelneren opp på et bord og snurre ham rundt til hodet hans pekte på den som måtte ta regningen? Those were the days!

Det er snart ikke mulig å huske hvordan livet vårt var før myndighetene tok grep og lærte oss hvilken makt de besitter.
John F. Kennedy sa en gang: ”Ikke spør om hva landet ditt kan gjøre for deg! Spør heller hvor mange det er av dem som styrer og steller som har sniffet lim de siste ti årene?” Hm… eller var det kanskje Petter Stordalen som sa det?

Slik som hverdagen er nå, er de fleste avhengige av take-away eller å lage egen mat. Og på sånne kjedelige inne-dager kan ingenting overgå Ante Valentes hverdagsmat: Fyll opp en kaffekjele med 8 cl whisky og rør inn kinamat etter behov.

Dessverre fører en nedstengning av samfunnet til at folk drikker mer alkohol enn vanlig. Personlig har jeg ingen grense for hva som er passelig mengde når det gjelder å drikke alkohol, men jeg husker at en spansk kelner sa til meg: ”I går var du skikkelig dritings!””Hvordan vet du det,” spurte jeg? ”Det er ikke så lett å se på deg når du er full,” sa han, ”men andre gangen du bestilte en Dry Martini til bikkja de, skjønte jeg at du hadde mistet grepet.”

Jeg må innrømme at jeg er blant dem som har mer tro på Vodka enn vaksine når det gjelder å bekjempe virus. Men det jeg tror enda mer på, er å ha et godt immunforsvar, noe du får gjennom trening og kosthold. Derfor finner jeg det ganske merkverdig at det over hele verden kun er snakk om vaksine, og ikke folks eget ansvar for å ta vare på helsa.

Kan det ha noe med at aksjemarkedet er styrt av grådighet og at noen få rikinger har aksjemajoriteten i de fleste av verdens viktigste selskaper? Det er de samme som eier selskapene som selger dårlig produsert mat som gjør deg syk – som også eier selskapene som selger medisinene du trenger etter å blitt syk av maten du har spist.

Og de eier selvsagt også media som hauser opp frykt, selskapene som lager vaksine, for ikke snakke om masker, eller majoriteten av alle politikere… bla, bla, bla…

Eller for å sitere et gammelt NRK program: ”Slik budde dei der!”

Alle skjønner at verdensøkonomien umulig kan tåle hva politikere og forskere har utsatt oss for det siste året, og at det er oss – folket på gata – som må betale til slutt.

Men i stedet for å være pessimistiske, la oss nyte livet! Min filosofi er selvsagt ikke perfekt, men jeg tror på å leve her og nå. Kanskje blir vi nødt til å bo i en pappeske, men er det så farlig, da? Det er viktigere ting i livet en materielle goder!

Hopp av pengegaloppen og gled deg over livet som det er. Lukt på en blomst, nyt en soloppgang og lytt til vakker fuglesang! Spis gress, snø, insekter, spurv og andre billige råvarer. Så lenge du ikke er prippen, er mulighetene mange om du som meg, er enig med Miljøpartiet de Grønne.

Så jeg foreslår at vi går sammen og melder oss inn i partiet og flytter inn på kontoret deres i Oslo. Det eneste potensielle problemet jeg kan se med det, er at de ikke ønsker at vi skal bo på kontoret deres, til tross for at de har fått støtte av staten for å leie kontoret og teknisk sett tilhører det alle som er medlem av partiet.

Likevel er det nok en sjanse for at de ber oss om å dra til helvete. De kommer kanskje til og med til å tilkalle politiet, eller som de fredselskende personene de er har de sikkert allerede væpnet vakthold til å holde tredjeklasses mennesker som de ser på som forurensning, ute av bygget.

Hvilket jeg av en eller annen grunn, også er enig i.