Ekstraforestilling på LATTER i Oslo 20. oktober


Publisert 23.5.2018

Mange lurer på hvorfor jeg etter 45 år fremdeles har lyst til å gjøre stand up.

La meg først si at det å stå på en scene og høre folk hyle av latter fordi du har sagt noe morsomt, er absolutt den deiligste sensasjonen du kan oppleve – fullt påkledd.

Selvfølgelig er jeg lei av å reise landet rundt og bo på hotell. Og i noen år trodde jeg at det kunne være like moro å bare sitte på hjemmekontoret mitt og skrive bøker.

Det var en drøm som gikk i oppfyllelse; ingen vekkerklokke, ingen avtaler eller kontortid. Og kun to skritt unna et kjøleskap stappfullt med øl.

Det høres selvsagt fantastisk ut. Og jeg følte at jeg nesten var Jo Nesbø, bortsett fra at jeg aldri klarte å være veldig seriøs. Den første feilen jeg gjorde kom allerede da jeg skulle innrede kontoret.

Riktig kontorrekvisita er viktig for god inspirasjon og dette er hva jeg fylte kontoret med:

  • En 3D kalender med et bilde av Jesus i dameundertøy ridene på en elg i solnedgang.
  • En halvannen meter høy Elvis-dukke – den feite utgaven – som kan lage rape, spy og prompelyder, og hvis jeg vil komme i virkelig godt humør – alle 3 på en gang.
  • En fotomontasje av Kjell Magne Bondevik og en pornostjerne. På bildet løfter han vekter med pikken. Det er for å huske at det ikke er bra å fleipe med sex og religion.
  • En bronsestatue av en broccoli.   

Den siste har jeg for å minne meg selv på at broccoli er et morsomt ord.

Du kan gjøre nesten alle mulige situasjoner litt morsomme bare ved på putte inn ordet broccoli.

Jeg kan gi deg et eksempel:

Tenk deg at du leser denne overskriften i en avis: ”Det ble i dag fjernet en svulst fra Mette-Marits underliv.”

Det er ikke morsomt!

Men hvis det derimot står: ”Det ble i dag fjernet en broccoli fra Mette-Marits underliv” – så er setningen i hvert fall 10% morsommere.

Som du skjønner er det ikke lett for meg å være seriøs forfatter, og selv hjelpemidler som dette blir kjedelig i det lange løp fordi du ikke hører latter. 

Derfor må jeg ut og treffe deg. Ingenting er som å være sammen med andre mennesker og le høyt. Så jeg håper du tar deg en tur for å se showet mitt, sånn at vi kan ha en orgie sammen… Riktignok med klær på.

BILLETTER HER: https://buff.ly/2KJOKDN

Del gjerne denne informasjonen med andre morsomme venner!