Derfor tok det lang tid før PRIMA VERA kom på SPOTIFY


Publisert 2.6.2016

 

30 Brakara

 

Du kan si hva du vil om Prima Vera, men én ting kan du ikke ta fra oss: Musikken vår er laget med mange av akkurat de samme tonene som både Mozart og Beatles brukte for å oppnå sin suksess.

Derfor er også vi legender i dag.

Ja, vi var tidlig ute med kvalitetssikring!

Første gang jeg satte mine bein i et platestudio – i 1973 – var jeg overbevist om at dette var den eneste gangen i mitt liv jeg ville oppleve å spille inn en plate. Jeg hadde ingen anelse om at vi skulle komme til å utgi dusinvis av album – eller at det mange, mange år senere – fremdeles ville være stor etterspørsel etter musikken vår.

Antakeligvis takket være den gode kvalitetssikringen???

Men i dag, 52 plateselskap, 17 managere, 8 ekteskap, 32 magesår, 15 hjerteinfarkt og 35 CD-er senere, er jeg fremdeles like populær.

Jeg bare tuller, selvsagt! Jeg er ikke lenger populær.

Den gangen da vi begynte å skrive sanger, hvem ville trodd at andre også ville like låter som for eksempel: Fylla har skylda, De gærne har det godt, Arne Belinda, De platt-fote menn, Å fjerne brukne ribben, Paven på vannski, Elefantbæsj blues eller Jeg stryker min gullfisk flat?

Men av en eller annen grunn traff vi likesinnede, livsglade folk – og noen av dem er fremdeles like begeistret for musikken vår i dag.Tidlig-Falsk-1

Mange har spurt meg om hvorfor ikke Prima Vera har vært å finne på Spotify før nå?

Grunnen er ikke at artister i grønne strømpebukser er bannlyst fra Spotify. Heller ikke har det vært for å være sær, til tross for at jeg nå kan skryte av at jeg er vanskeligere enn Paul McCartney. The Beatles drøyde lenge med å legge ut musikk på Spotify, men ikke så lenge som Prima Vera.

Faktisk er Mr. McCartney en av grunnene til at jeg ikke har lagt ut Prima Vera på Spotify. For noen år siden satte jeg kaffen i halsen da jeg en morgen bladde gjennom Daily Telegraph. Der stod de engelske skattelistene, og ved en tilfeldighet oppdaget jeg at svensken som opprettet Spotify tronet over både Paul McCartney og Mick Jagger på inntektslistene innen musikk.

Jeg er villig til å godta at det meste i verden enten er umoralsk, ulovlig eller fetende, men dette….

Der og da bestemte jeg meg for å utsette min support til svenskens lommebok så lenge som mulig. Musikere tjener lite penger på at folk hører på musikk via streaming, så det var ikke på grunn av penger; jeg ble bare forbannet på Paul og Micks veiene.

Heldigvis forstår ikke musikere seg på penger. De har viktigere prioriteringer i livet; hadde Spotify også stukket av med groupisene – ville du ikke engang funnet musikken til Ole Ivars der.

Alle låtene til Prima Vera og Tom Mathisen & Herodes Falsk er nå å finne på Spotify og andre strømningstjenester. Kos deg!  

PS. Jeg trenger 250 følgere på Spotify for å kunne verifisere profilen min og være aktiv der, så hvis du gidder og har lyst: Følg meg på Spotify

 

For mer showbiz-sladder… Har du lest boka DE GÆRNE HAR DET GODT ?

Morsommere showbiz-historier finner du ikke:   Cleesebilde0001-jpg - versjon 2