Fire Up! (The BBQ song)


Publisert 13.6.2021

Alle som ønsker å lære noe om grilling bør reise til Argentina. Der finnes det mer enn 8 milliarder grill-restauranter, og det er bare i Villa Lia, en liten landsby utenfor Buenos Aires.

Jeg må innrømme at jeg blir litt matt av å tenke på hvor mange okser, griser og kyllinger som har grunn til å bli forbanna på folk som griller. Jeg husker ennå filmen «Fuglene» av Alfred Hitchcock og hvor mye faenskap de fjærnøstene klarte å utrette. Tenk deg en haug med okser som er like forbanna. Jeg vil ikke stå ved grillen når de kommer brasende inn i hagen.

Heldigvis er hovedårsaken til grilling kos og øldrikking, og det er ikke nødvendig å slenge kjøtt på grillen. Du kan også grille fisk, grønnsaker og insekter. Ja, jeg har personlig smakt insekter. Det skjedde da jeg svelget en veps som satt på en nakkekotelett og det var masse maur i eggesalaten. En gang fikk jeg også bendelorm fra en dårlig stekt spareribs, men jeg vet ikke om bendelorm kan regnes som insekt?

Uansett hva du slenger på grillen, skaper det god stemning, spesielt om du har en god flaske meksikansk brennevin på baklomma. Vi hadde flere på en varm sommernatt og helt ufrivillig skrev vi denne låta. Og ikke nok med det, da vi våknet dagen etterpå fortalte folk at vi hadde danset også!

Nå er det din tur!

Og om du bare ønsker å danse med øynene lukket finner du låta på Spotify: