Her kan du se en samlet omtale av byene jeg skal besøke i høst!


Publisert 16.6.2019

Mange har spurt om hvorfor jeg spiller på de stedene jeg gjør. Det lurer også jeg på!

Jeg aner ikke hvorfor disse stedene er valgt, så for å informere meg selv – og dere som eventuelt bor der – eller vil ta turen dit – har jeg slått opp spillestedene i FalskipediA og her er hva jeg fant. 

Ofte kalt ”Bukspyttkjertelen i norsk industri” på grunn av sin viktighet for landets økonomi.

Rolls-Royce Marine har sitt hovedkontor i Ulsteinvik, og firmaet er verdenskjent for å ha laget en bevegelig, enorm 14-tonns kopi av Sissel Kyrkjebø til bruk i skrekkfilmen Jurassic Park 8.

Ulsteinvik tilbyr også store mengder utdanning og vær. Mange fascinerende og spennende historiske og kulturelle begivenheter har også funnet sted i Ulsteinvik.

Bare spør rundt.

Norges mest populære by med så god økonomi at de har så mange uniformerte parkeringsvakter at turister ofte tror de er i Nord-Korea.

Tusenvis av utlendinger kommer til Stavanger hvert år for å besøke Forus Næringspark, en oljebasert vestlandsversjon av Tusenfryd.

Kultur er viktig i Oljehovedstaden og både Aha, Bjørn Eidsvåg og Wenche Myhre har ved en eller annen anledning fløyet over Stavanger.

Bordbestilling anbefales.

Bryne er antakeligvis best kjent for være den byen hvor min kollega Tom rakk å sluke en hel Kebab på en parkeringsplass før vi satte oss inn i bilen. 

Vi pleier å spise mye når vi er på turné fordi vi tror at kroppene våre ikke kjeder seg så mye om de er opptatt med å gjøre mat om til fett. 

Tjue år etter husker Tom fremdeles kebaben, og bare jeg nevner Bryne, blir han blank i øynene. 

Bryne, for å holde oss til fakta, ble etablert som stasjon og bedehus i 1878 av Sølve Grotmol – selv om ingen ennå har skjønt hvorfor.

Til tross for at mesteparten av denne byen ble bygget av Rolv Wesenlund som kulisser til innspillingen av spillefilmen ”Norske byggeklosser” i 1972, har den på kort tid blitt en viktig del av Oslo. 

Lillestrøm kan også skryte av at den er den byen som ligger nærmest landets hovedflyplass, uten at noen skjønner at det kan være noe å skryte av. Det er som å skryte av at du er den byen som har flest kommunekontorer, noe Lillestrøm også ofte gjør.

Andre attraksjoner er litt grus, en varemesse og en statue av skolissene til Tom Lund.


Byen ble lenge vitset om i NRK og kalt for ”Bartebyen” – ”Hockeysveisen” – ”Kotletten”. Denne epoken forsvant da det ble oppstod manko på anførselstegn i NRK – og vitsemakere utenfra ofte ble ønsket velkommen til Trøndelag med å få en stol knust over hodet.

Musikere som vitset om Trondheim fra scenen opplevde ofte å henge dinglende etter ett bein under et helikopter før de blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Berømte musikere som bor i Trondheim er Odd Reitan og Elvis Aron Presley.

Trondheims offisielle motto er: ”Hau hau Kjøtthau!” – noe alle i byen automatisk svarer på alle spørsmål. Når presten i Nidarosdomen spør en mann ”Vil du ha denne kvinnen som ved siden av deg står?” er alltid svaret ”Hau Hau Kjøtthau!”

Vi anbefaler alle å besøke denne vakre perlen i Midt-Norge, selv om jeg personlig foretrekker å kjøre gjennom byen i 120 km i timen.

Den dagen jeg stopper, finner du meg her:
http://falsk.no/herodes-falsk-pa-turne-2019/

BILLETTER OG INFO FÅR DU HER:

Elverum er best kjent for sine mange og flotte trær og det imponerende museet Norsk Skogsmuseum. Dette museet er berømt for å ha verdens største samling av elgavføring. 

Her kan du få kjøpt suvenirer og hatter laget av tørket elg-bæsj. Utenfor restauranter og hoteller er det statuer av elg i lange underbukser. 

Elverum har et tørt og iskald klima, noe som gjør at en av de største hobbyene er å forsøke å starte biler i januar. 

Lokalbefolkningen har fortalt meg at hvis du går på disco i en elg-bæsjhatt så kan du få hvilken dame som helst.

Når jeg tenker på alt det fantastiske som skjer i Asker, blir jeg så overveldet at jeg bare må legge meg ned på sofaen og rope på noen som kan komme med øl. 

Flytoget går fra Asker til Gardermoen – og den andre veien – uten nesten å stoppe, helt til Drammen. Storartet ”Samferdselslogistikk” er et ord som det er umulig å holde borte fra denne setningen. 

Befolkningen i Asker er verdensvante og med internasjonalt snitt i buksene, takket være at de bor i et trafikk-knutepunkt. 

Kommunekontoret i Asker ligger i Paris.

Selv om byen har et kort navn med bare tre bokstaver betyr ikke det at den er den minst interessante. Tvert om, her kan du hver morgen stå på togstasjonen og høre folk krangle – ofte rasende om egentlig ingenting. 

For folk på ferie er det mye moro å oppleve i Ski. Viktige attraksjoner er gravhauger. 

Ski har også en rekke ganske interessante grantrær. Jeg anbefaler alle å sjekke dem ut.

Billetter og info her