DET ER ET SJOKK FOR MEG Å FINNE UT AT JEG ALLTID HAR HATT RETT


Publisert 6.7.2017

Falsk-ung0016w_face0

Er det mulig å bli dummere MED smarttelefon?

Den gangen da jeg vokste opp var unger dumme, mens foreldre, lærere og ledere var smarte.

I dag har alle en telefon i lomma, så smart at ingen foreldre, lærere eller ledere klarer å utnytte mer en 20 prosent av kapasiteten i den.

Smarttelefonen er fantastisk! Vi har all verdens informasjon og kunnskap i våre hender.

Likevel går alt i dass!

Store deler av verdens befolkning tror på en gud. De er overbevist om at det finnes høyere makter som de på en eller annen måte kan kommunisere med.  

5,5 milliarder mennesker, fordelt på blant annet kristne, muslimer, buddhister, hinduer og jøder er overbevist om at bare troen er sterk nok, vil en gud gi dem et bedre liv.

Likevel går alt i dass!

Fikk du med deg denne: LYKKELIGE MENNESKER TRENGER IKKE HELLIGDAGER

Norske foreldre er heldige. Akkurat som The Beckhams har de råd til å ha en haug med unger.

Disse kjøres frem og tilbake til forskjellige aktiviteter i enorme terrengbiler. Og alle foreldre med respekt for seg selv har vært verden rundt med ungeflokken minst to ganger før avkommene når tenårene. 

Norske unger er enda heldigere enn sine foreldre.

De blir beskyttet, klemt på, kost med, skrytt av, ryddet for, betalt for, kledd opp, vist frem, overforet, videofilmet, applaudert, eksponert, tilbedt og – ikke minst – belønnet med tonnevis av godterier.

Likevel går alt i dass!

Vi har alle vært gullunger.

Vi har alle vært gullunger.

Vi har presse- og talefrihet, uavhengige aviser, strenge redaktører, beskyttede kilder og gravende journalister.

Satellitter overvåker hele kloden. Vi kan avlytte telefonsamtaler, lese mailer, blokkere Facebook og ignorere Twitter.

Live-feed fra alle verdens hjørner dominerer nyhetsbildet. Alt folk sier og gjør er tilgjengelig for de som måtte ønske det. Ubegripelige mengder elektronisk informasjon suser rundt hodene våre døgnet rundt.

Likevel går alt i dass!

Verdens rikeste bedrifter lager medisiner. Det finnes kremer og piller for alle sykdommer.

Astma, gulsott, hemoroider, blodtrykk, slag, stoffskifte, diabetes, utslett, infeksjoner, utflod, kløe, kreft, bronkitt, diaré, brokk, gallestein, gikt, prostatitt, depresjoner, angst, sopp, katarr og impotens.

Det finnes tusenvis av diagnoser, og for hver eneste sykdom folk lider av, finnes det minst et dusin remedier til å smøre på eller spise.

Likevel går alt i dass!

Dagens banker trenger ikke å ha mer enn 2 prosent dekning på pengene de låner ut. Dette var noe Bill Clinton satte i system og som ble omfavnet av politikere og finansfolk verden over. 

Sammen laget de et fantastisk system som ikke bare gjør det mulig å låne ut penger uten rente, men også å redde verden ved å trykke nye penger uten underliggende verdier. 

Det er ganske enkelt genialt.

USA gikk foran og trykket 85 milliarder dollar i måneden over flere år. Deretter fulgte den Europeiske Sentralbanken opp med å trylle frem 1,1 trillion euro ut av tynn luft.

Aldri har penger vært lettere tilgjengelig, verken for privatpersoner, bedrifter, kommuner eller regjeringer.

Likevel går alt i dass!

Du finner morsomme bøker HER

USA har valgt ny president.

Han har lovet å gjøre landet GREAT igjen. Han skal avskaffe kriminalitet, skaffe jobber og få så mye fart på økonomien at landet har råd til å slippe minst en 500 000 dollars smartbombe i hodet på hver eneste muslim, om de ikke liker USA.

Likevel går alt i dass! HVORFOR???

Jeg vet selvfølgelig ikke svaret på dette, så jeg fikset min fantastiske iPhone opp av lomma, og spurte SIRI: ”Hvorfor går alt i dass?”

Telefonen scannet all verdens informasjon og på under ett sekund svarte den med nesten menneskelig stemme: ”Interessant spørsmål.”

Jeg kjørte bil da dette skjedde, så jeg rullet ned vinduet og kastet telefonen foran en buss som kom i motsatt retning.

Selvfølgelig var det en barnslig handling, men jeg følte meg mye bedre – og smartere.

Og nå, hvis du kan ha meg unnskyldt, må jeg sette meg ned å høre på Jahn Teigens «Optimist» – minst to, tre hundre ganger.

Liker du dette? Del det gjerne med andre!