Verden trenger en kur mot apati – NÅ!


Publisert 14.9.2022

Det er en gammel vits som går sånn: Forskere har funnet opp en kur mot apati, men dessverre er det ingen som har vist noen interesse for den.

Først av alt, la meg bare si at jeg hater karriere-politikere, et yrke hvor eneste kvalifikasjon er å være veltalende, grisk og idiot – på en gang. 

Jeg liker ikke politikk – i hvert fall ikke å skrive om det – men jeg føler at det er nødvendig fordi politikk er direkte relatert til store samfunnsproblemer som økonomi, krig, narkotika, terrorisme, klima, globale helseproblemer og Louis Vuitton-vesker.

Verden var et langt mer normalt sted da alle som ble valgt inn i styre og stell var inneforstått med at de skulle tjene folket – og ikke omvendt.

Karriere-politikk er som høl i tenna – fornuft og moral råtner bort – og hvis ingen bekjemper angrepet, ender vi opp i et tannløst samfunn, gnagende på tannkjøttet mens sikla renner nedover kjaken vår – og det eneste vi vil være i stand til å gi videre til neste generasjon – er en klissvåt sutteklut.

Karriere-politikere ser ikke på velgere som viktige samfunnsstøtter, men som et produkt som kan kjøpes og selges ettersom hva som er mest profitabelt. 

Bill Hicks

Regjeringer og sentralbanker verden over er kåte på å få innført digitale ID-pass og sentralbankvaluta (central bank digital currency) sånn at de vil få fullstendig kontroll over oss. De har en våt drøm om at vi alle skal gå rundt med en app som forteller dem hva vi gjør til enhver tid.

Er ikke det å snu ting på hue? Er det ikke folket som trenger en app som i realtime følger strømmen av offentlig pengebruk, politikeres ekstrainntekter og brutte løfter? Det er vel ikke vanskeligere å lage den appen enn den som skal passe på oss? Vil ikke det løse det meste – om vi har et system – og en app – hvor folk døgnet rundt kan sjekke alt hva de folkevalgte gjør?

Det føles som om politikere og media overhodet ikke bryr seg om hva vi mener om dem? Antakeligvis fordi systemet er rigget slik at folket ikke lenger har noe makt?

Aleksandr Solzhenitsyn sa om lederne i Sovjetunionen: «Vi vet at de ljuger, de vet at de ljuger, de vet at vi vet at de ljuger, vi vet at de vet at vi vet at de ljuger, allikevel fortsetter de å ljuge.»

Jeg vil legge til: OG DE ER STOLTE AV DET!

Så hvordan er det mulig for karriere-politikere å ha så mye forakt for folket de er satt til å representere? Jeg kan ikke se noen annen grunn enn at de vet at folk flest er fullstendig apatiske. 

Det kan ikke bli morsommere enn når Englands statsminister ber folk om å redde økonomien ved å kjøpe en ny og mer effektiv te-kanne, eller når Jens Stoltenberg innrømmer at Nato har vært i Ukraina siden 2014. De er overbevist om at de kan si og gjøre hva som helst uten konsekvenser – og at alle andre er fullstendige idioter. 

Men jeg håper de undervurderer oss og at det snart går opp for folk at karriere-politikere bare er hemoroider med makt; små, ekle vorter som får deg til å blø.

Verdens regjeringer er ikke annet enn korrupte forretningsfolk som jobber for store globale firmaer som igjen eier det meste av hva vi er avhengige av i dagliglivet – og planen er å ikke gi seg før de eier alt. 

Vi er nå akkurat der i verdenshistorien hvor den onde skurken i James Bond-filmen holder 007 ytterst på et stup, bakbundet og med en maskinpistol stukket opp i nesa. Dette har vi sett i hver eneste film. Det er der hvor skurken skryter av sine onde planer og røper alle hemmelighetene fordi han er sikker på at James Bond ikke kan gjøre noe for å stoppe ham.

Akkurat som politikerne tror vi ikke kan stoppe dem fordi systemet er bygget på bondefangeri og at det ikke spiller noen rolle lenger hvem som styrer; høyre, venstre, røde eller blå. De tilhører alle samme parti – mot oss.

Vi vet at de ljuger oss midt opp i trynet, men vi kan ikke gjøre noe med det fordi vi alle for lengst er gått i fella, lokket inn av digre lån, billige ferier, smart-telefoner, flatskjermer og fancy biler.

Men i motsetning til James Bond har mange av oss ikke giddet å sette oss inn i hva skurken egentlig holder på med, og derfor prøver vi ikke engang å komme oss fri.

Vi lever i en tid hvor vi vet at tingenes tilstand ikke er bra, men vi har ingen makt til å forandre noe som helst. Vi forguder penger og tilber dem som har mest av det. Og så lenge det deles ut smuler fra de rikes bord uten at folk behøver å løfte en finger for å få tildelt en slant, vil de aller fleste dessverre være fornøyd. 

Hvis vi ikke våkner nå vil neste generasjon hate oss!

«The world is a dangerous place to live – not because of the people who are evil. But because of the people who don’t do anything about it.» ALBERT EINSTEIN