MAD MONEY – Hvem skal redde oss?


Publisert 10.10.2021


Foto: Trygve Indrelid

Hvis din IQ har et positivt fortegn går jeg ut i fra at du har fått med deg at den ”globale økonomien” – inkludert norske husholdninger – er så neddynget i gjeld at det aldri vil være mulig å tilbakebetale halvparten. 

Skremmende? Ta det med ro! 

Her kommer alt du trenger å vite. Jeg er nemlig ekspert på dette området etter å ha brukt litt over en halv time på å lese en artikkel om problemet i The Financial Times.

Enkelt forklart er verden styrt av noen få store fond som – etter at verdens børser ble gjort om til et Casino – nå eier og bestemmer alt. 

Det er med andre ord de samme interessene som eier matvareindustrien (de som lager og selger mat som du blir syk av) som også eier legemiddelindustrien (som gjør at du klarer å overleve den giftige maten du spiser). 

De eier også bankene som finansierer alt (stort sett ved å trykke penger) – og de eier media. Det er derfor de sistnevnte mener det er feil å stille kritiske spørsmål. 

Medias oppgave er i de siste årene blitt omskapt til propagandamaskiner for å få folk til å tro at de på toppen bryr seg om dem under – som for eksempel at en legemiddelindustri som tjener milliarder på sykdommer – har et oppriktig ønske om å kurere syke folk. 

For å gjøre historien enda enklere kan vi sammenlikne det som skjer rundt oss med en James Bond film. På toppen av samfunnsstigen finnes en liten gruppe skumle typer som ønsker å overta makten i verden. Som ved alle store omveltninger i historien, bruker disse også kriser for å lure folk, og nå er de like ved å lykkes. Vi er alle i ferd med å bli ledet utfor stupet som en flokk intetanende lemmen.

Nå hører jeg du rope: ”Men Herodes, hva skal vi gjøre? James Bond eksisterer ikke! Hvem skal redde oss nå, da?”

Slapp av!

Jeg tror vi er i trygge hender! Vi må bare ha tro på verdens politikere. De er jo alle minst like effektive som James Bond. 

Det eneste de må klare er å ha finansiell disiplin, lage et realistisk budsjett, unngå å sløse vilt med penger de ikke har – og begynne å betale ned gjeld.

No problem!

Jeg tror de kan klare det om de bare legger godviljen til – OG får tryllestaven de mener å ha i skapet til å fungere.

Enten det, eller så begynner sentralbankene med kryptopenger og verden slik vi kjenner den vil opphøre.

Men det vil jo heldigvis aldri skje!

Se låta her: