BLI KVITT DIN DÅRLIGE SAMVITTIGHET OVERFOR NESTE GENERASJON – EN GANG FOR ALLE


Publisert 7.6.2019

Alle som følger litt med på nyhetene vet at verden ligger og slenger i en handlevogn på full fart inn i helvete.

Neste generasjon har ingen fremtid.

Det høres skummelt ut, men…

Dette har alle generasjon sagt til sine etterkommere helt siden… vel, siden vi begynte å gå på to bein – eller rundt deromkring.

Men vi lever i merkelige tider, det er bare å innrømme.

Vi får nyheter 24 timer i døgnet, likevel vet folk mindre og mindre.

Det er musikk overalt, men de færreste lytter til den.

Alle snakker i telefon, men veldig få har noe å formidle, og de som går på de strengeste diettene blir feitest. Moderasjon og fornuft er byttet ut med grådighet og mørke solbriller.

Vil du vite hva som gjør meg bekymret? Det er når såkalte ”eksperter” forteller meg at vi ikke har noe å bekymre oss for. Alt er under kontroll.

Jeg er glad for at det ikke er meg som skal forklare ungene våre at vi er de første i hele menneskets historie som ikke kan gi noe videre til våre etterkommere.

Neste generasjon er generasjon null. Alt vi etterlater oss har et minustegn foran seg.

Frivillig har vi solgt etterkommerene på et gjelds-slavemarked fordi vi har blitt rundlurt av kriminelt dumme politikere som har gjort hva som helst for å sole seg i glansen fra sine korrupte businessvenner. 

Hvordan kan vi rettferdigjøre at vi lot oss blende av billige lån, god internettdekning og smarttelefoner?

Den Norske sentralbanksjefen prøver å skylde på verdensøkonomi og oljepris når han forsvarer lav rente.

For noe piss!

Maktpøblene ønsker bare å gjøre oss til moderne slaver, og de er ikke fornøyd før vi alle har så mye gjeld at lyset i lokalet går opp og ned hver gang noen drar et kredittkort.

Lav rente er økonomiens svar på hjerneslag.

Vi kjøper løgnen… Og vi kjøper alt vi kan legge våre Ray-Ban belagte øyne på.

Hva har skjedd?

Vi er blitt så opptatt av kreditt at det ville fått Bør Børson til å rødme.

Et vanlig hjem er fylt med så mye skrot at det får en skraphandel til å se tommere ut enn innsiden av hodene til verdens sentralbanksjefer.

Heldigvis har det aldri vært noe vits i å ha penger i banken.

Du veit hva som skjedde med penger hvis du hadde dem i banken den gang da det var gode renter?

De forrentet seg og vokste og vokste – helt til du døde – og sønnen til broren din arvet en formue som han umiddelbart vekslet inn i tusenlapper for å ta med på strippeklubb. Etter to uker hadde alt du hadde spart i et helt liv forsvunnet inn under linningen på en stringtruse.

Det er menneskelig å si at alt var bedre i gamledager, fordi vi gamlinger husker at Krone-is kostet én krone og ozonlagt var tettere enn både kondomer og pessar. Solen kunne skinne på oss uten at vi fikk kreft. Vi hadde det ganske bra.

Derfor er det er lett å glemme alt det fæle vi måtte slite med før i tiden:

Hvis du skulle skifte kanal på tv, måtte du reise deg opp og gå helt bort til tv-apparatet, bøye deg og skru på en knapp.

Ikke alt, men noe er selvsagt verre i dag enn da min generasjon vokste opp. Det er mer mobbing, seksuelle overgrep, vold, terrorisme og økonomisk usikkerhet.

Så hva kan vi gi til neste generasjon for å hjelpe dem til å føle seg bra?

Vår gave er enkel, og vi har allerede gitt den.

Det viktigste de får med seg er gjeld, lykkepiller og så mye Viagra at stakkarene alltid kan finne en ståpikk å holde fast i når det stormer som verst.