OPPDRAGELSE – La oss straffe ungdom med noe som er litt verre enn dødsstraff


Publisert 7.2.2017

 

Selv jeg har vært tenåring.

Det er ikke lett å være foreldre. Alle ønsker selvsagt å lære opp sine barn ved å fremstå som et godt eksempel. Men det er ikke alltid mulig å være klok, sjarmerende og best til enhver tid.

Så hvordan kan vi få ungdom til å oppføre seg pent uten å straffe dem?

Tenk over dette:

En kamerat av meg er ambulansesjåfør. I tillegg er han tøff, smart, morsom og en mester på førstehjelp. Når skolen hans familie tilhører skal arrangere skoleball, er han selvsagt førstevalg blant foreldre som blir spurt om hjelpe til med vakthold.

Slik var det i alle fall inntil datteren ble tenåring og skulle delta på skoleballet. Ingenting er mer pinlig for tenåringer enn at venner og potensielle kjærester får se hvordan deres foreldre ser ut og oppfører seg.

Under innsettelsen av Trump som president i USA forsøkte Melanie Trump å holde sønnen Barron i hånden. Foran millioner av tilskuere over hele verden trakk guttungen til seg hånda. Det holdt ikke at mora var USAs nye førstedame; å leie mora si er FLAUT.

Mick Jagger er kanskje verdens mest kjente vokalist, men da han under et besøk på MacDonald’s reiste seg opp og begynte å synge med under nabobordets bursdagsselskap, skal hans tenåringsdatter dratt ham i armen og grått: ”Pappa, vær så snill, ikke syng nå igjen!”

Disse små historiene forteller meg at ingenting er verre for tenåringer enn at foreldrene deres viser seg sammen med dem i det offentlige rom.

Denne kunnskapen gir samfunnet en unik sjanse til å få slutt på all ungdomskriminalitet. Her er hva som enkelt kan gjøres:

Når en ungdom blir tatt for en forbrytelse og må møte i retten, blir mora automatisk oppnevnt som forsvarer. Hun må holde ungdommen i hånda mens hun gjennomfører en to times obligatorisk forsvarstale. Her må hun i detalj fortelle om tenåringens mange svake sider. Temaer som sengevæting og teddybjørnfrykt må belyses grundig.

For å være helt sikker på at ungdommene forstår alvoret må begge foreldrene til slutt stå frem i retten om synge You’re the one that I want fra musikalen Grease.

Fremførelsen blir videofilmet og lagt ut på Facebook med tagging til alle jevnaldrende ungdommer i samme kommune.

Ingen bør være i tvil om resultatet. Ungdomskriminalitet vil forsvinne øyeblikkelig.

Vår ungdom er vårt håp for fremtiden, og vi må gjøre det som må til for holde dem på rett kjøl, selv om det kanskje innebærer at vi smitter dem med 70-tallets forferdelige musikksmak.

 

Uten oppdragelse kan du få unger som dette:

https://www.facebook.com/herodesfalsk/videos/1004949166252957/