GI EN MILLION OVER TAKST og få med et sertifikat på at du er idiot


Publisert 18.8.2016

 

Hemmeligheten med å skaffe seg bolig i Oslo.

 

Da Frode og Linda, to venner av meg, flyttet til Oslo, måtte de kvitte seg med barna.

Oslo er ikke noe sted for unger, det er alle enige om. De lager bråk på caféer, tar opp plass på offentlige transportmidler og avbryter samtaler mellom voksne, intelligente mennesker. Dessuten var boligprisen så høy at det aldri var på tale å kunne investere i en leilighet med barneværelse.

Det ble litt skrik og skrål, selvsagt, men det var først da det gikk opp for dem at de også måtte sette igjen spisestuemøblene og den vakre skjenken Linda hadde arvet etter bestemor, tårene kom trillende.

De hadde også en del andre ting med affeksjonsverdi, men som eiendomsmekleren påpekte, sentimentale folk i Oslo ha bod eller kjellerplass. Budsjettet til Frode og Linda gav ikke rom for sånn luksus.

Eiendomsmekleren viste dem flere leiligheter, men ingen av dem hadde plass til dobbeltsengen deres. Etter å ha diskutert frem og tilbake ble de enige om at de fremdeles var forelsket nok til å kunne klare seg med en madrass som de kunne brette opp langs veggen.

Skjermbilde 2016-08-16 kl. 18.15.35

Eiendomsmekleren viste dem en ny leilighet. Den hadde kjøkken uten vindu og et bad med dusj rett over toalettet. Han sa: ”Lite bad ikke er noe problem. Mange i Oslo har lite bad, man må bare vende seg til å leve uten speil og dele tannbørste.”

Dessverre ble det en hissig budrunde på leiligheten og da budene passerte én og en halv million over takst, måtte Frode og Linda kaste inn håndkledet.

Den neste leiligheten de så på var trang. Interiørmessig var den mindre enn en liten campingvogn. Mer enn to mennesker kunne ikke oppholde seg i den samtidig.

”Nei, du kan ikke ha besøk,” sa eiendomsmekleren, ”men hvis du legger en dørmatte med Velkommen utenfor døra, vil folk tro at du har stor nok leilighet til å ha besøk. Status er ubetalelig i Oslo. Ei slik dørmatte kan øke verdien på boligen med over 900 000 kroner.”

Frode og Linda følte seg bedratt og sa det til eiendomsmekleren.

Hvis det ikke var for at begge hadde fått jobb i Oslo, og måtte ha et sted å chille, ville de aldri bodd der.

Eiendomsmekleren lo høyt. ”Det er et fritt valg å bo i Oslo,” sa han. ”Denne byen flommer over av folk som vil gi høyre handa og hele bostøtten fra Nav for en leilighet som dette.”

Etter måneder på boligjakt måtte Frode og Linda nøye seg med å leie et skap i et fellesboskap med tretten polakker og en svenske. Inkludert i leien var fire kleshengere og to hyller.

Den første måneden slet de med å få sove. Hyllene er ikke komfortable for personer over halvannen meter.

På grunn av boligmangelen i Oslo har flere privatsykehus importert argentinske kirurger som er spesialister på å korte folk ned til passende hyllestørrelser.

Frode og Linda var i tvil, men bestemte seg for å ta en nedkorting etter å ha besøkt hjemmesiden til et av privatsykehusene. Slagordet Mange av våre fornøyde kunder bor i noen av Oslos mest eksklusive hyller var akkurat det de ønsket å høre.

Det er viktig å ikke falle utenfor, og alle vet jo at boligprisene i Oslo aldri vil synke.

-oOo-

 

Finn mer moro her.       

Ville du leid en hylle fra denne mannen?

Ville du leid en hylle fra denne mannen?