RA-TA-TA Det blir krig!


Publisert 14.10.2022

Det er skrekkelig å måtte innrømme det, men jeg er på samme alder som mange av verdens ledere, og jeg vet hvorfor de IKKE ER REDDE FOR Å TRUE MED ATOMKRIG. 

På skolen i Drammen på 60-tallet – og dette er ikke tull – fikk vi opplæring i hvordan vi skulle oppføre oss om det ble sluppet en atombombe i nærheten. Vi skulle lukke øyene, krøke oss sammen og søke tilflukt under skolepulten.

Det er tydelig at folk som Stoltenberg, Putin og Biden har fått høre den samme leksa – og akkurat som meg – bare tror atombomber er gammeldags skremselspropaganda. Vi ble indoktrinert med at atombomber er så farlige at ingen land tør å bruke dem. De finnes bare i opplag for bruk i primitive trusselskampanjer fra svake politikere.

Dette gjorde at vi kunne skrive morsomme sanger som «Ra-ta-ta Det blir krig» med Prima Vera – for det er viktig å le av ting som media og politikere forsøker å skremme oss med.

Men med folk som Stoltenberg og Biden ved roret vårt, to så inkompetente ledere at de ikke engang klarer å lese opp taler andre har skrevet for dem, er det umulig å vite hva vi går i møte.

En atomvinter virker ikke lenger helt usannsynlig. 

Dette er fakta: Om noen smeller av en atombombe midt i Europa, vil vindretningen – om du da ikke er akkurat der den lander – avgjøre om du er i faresonen. Men hvordan vet du om du er i et område hvor det er for mye bestråling?  

Jeg gjorde et par raske Google søk og jeg tror jeg har funnet et par sikre tegn:

  • Hennes & Mauritz kjører reklamekampanjer for blyundertøy.
  • Du trenger ikke nattbordlampe. Du kan lese i gløden fra din egen kropp.
  • Jernvareforretninger selger musefeller på størrelse med salongbord.
  • Unger blir utstyrt med flammekastere for å holde skoleveien fri for kjempemaur.
  • Tomater blir forbudt solgt på grunn av tomat-galskap.
  • Alle som gir noen en high-five, mister en hånd.

Der kan du se! Du trenger ikke å bekymre deg for å bli holdt utenfor. Om bestrålingen kommer din vei, vil du alltid vite det.