SHOWET SOM ER SÅ BRA AT DET NEKTER Å STOPPE


Publisert 16.3.2019

Etter 45 år med show har jeg for første gang fått terningkast 6. Ironisk nok er det den eneste gangen i livet hvor terninger og kritikk ikke spiller noen rolle, for det er mitt siste show.

Men har du lyst til å se det, finner du steder, datoer og billetter her:

KLIKK HER FOR HERODES FALSK PÅ TURNE 2019

Om det er en setning som forbinder alle komikere, så er det denne: ”Hva om jeg ikke klarer å finne på noe mer morsomt?” 

Heldigvis er det alltid noe å le av her i livet. Men etter 45 år, 100-vis av show og 1000-vis av opptredener har jeg lært at det er vanskelig å komme opp med et perfekt show.

I min karriere har det vært utrolig mange bra show og mye moro, men om jeg skal være ærlig har det kanskje bare vært en 5-6 helt fantastiske show.

Show hvor du bare kommer ut på scenen og så er det over før du vet ordet av det. Du er i ett med publikummet ditt – og du har det like moro som dem.

Mitt siste – bokstavelig talt – er et slikt show.

Før dette showet har jeg bare opplevd en håndfull slike show i mitt liv.

I Jonas Fjeld Rock ‘n’ Rolf Band 1973

Det første var JONAS FJELD ROCK ’N’ ROLF BAND i 1973. Vi hadde sminket flagg i trynet og hoppet rundt i dameundertøy, men det var et fantastisk show.

 

DE GÆRNE HAR DET GODT (1982) med PRIMA VERA var også et show som gikk av seg selv. Publikum var så entusiastiske at vi ikke hadde behøvet møte opp for å få stående applaus. Plakaten var nok til at fansen gikk amok.

TOM MATHISEN & HERODES FALSK TAR’N HELT UT (1992) var et show hvor vi gjorde alt for å bryte den fjerde veggen som tv og film lager foran et publikum. Vi lot folk få oppleve at de virkelig var på et ”live show”. Etter det turte ingen lenger å kjøpe billett på første benk.

SÅNN ER JEG OG DET ER DU OGSÅ (1995) var er stand up show som virkelig svingte. Jeg ville se hvor grov det er mulig å være på en offentlig scene. Det ble spilt over hele landet; fra små samfunnshus på Vestlandet til måneder med utsolgte hus på Chat Noir i Oslo, for å avslutte foran 7000 mennesker utendørs på Momarkedet. Ingen klagde. Showet fikk terningkast 5 i VG og 1 i Dagbladet.

PRIMA VERA (A)LIVE (2000) Gjenforeningsshowet med Prima Vera etter 18 års pause var også fabelaktig og veldig morsomt å spille. All den opprinnelig galskapen og energien som bare spruter ut når Jahn, Tom og jeg står på scenen sammen, kom tilbake som en boomerang.

MENNESKETS BESTE VENN ER ET SMIL (2004) er ikke et show, men et foredrag for næringslivet. Ikke mange har hørt om det, men det er min største suksess noensinne. Jeg har fremført det kontinuerlig i 12 år og bare jungeltelegrafen har solgt min livsfilosofi om hvordan du skal behandle dine medmennesker for å få suksess.

EN GANG HERODES FALSK – ALLTID HERODES FALSK (2017)  Jeg hadde egentlig lagt opp som komiker da jeg fikk en forespørsel om å gjøre et show på Råde Parkfestival. Forespørselen kom et år i forveien og det gjorde at jeg hadde god tid til å skrive et nytt show. Et show jeg følte jeg hadde inne i meg og som ville ut. Etter fulle hus og stormende jubel i Råde, Slemmestad, Horten, Drammen, Moss, Oslo og Bergen blir det nå en siste runde med showet som nekter å stoppe.

Her har du en sjanse til å se showet:

Lørdag 28. sept. 2019:   Sjøborg Kulturhus, Ulsteinvik

Fredag 4. okt. 2019:       Stavangeren, Stavanger

Lørdag 5. okt. 2019:       Storstova, Bryne

Fredag 11. okt. 2019:      Lillestrøm Kulturhus

Fredag 18. okt. 2019:     Olavshallen, Trondheim

Onsdag 23. okt. 2019:    Elverum Kulturhus, Elverum

Torsdag 24. okt. 2019:   Asker Kulturhus, Asker

Lørdag 26. okt. 2019:     Rådhusteateret, Ski

BILLETTER: KLIKK HER!