Stusselige Harley-krek


Publisert 10.5.2016

 

Hver vår får jeg mange spørsmål fra folk om hvor de kan finne denne artikkelen. Siden den er fra boka «Sjenerøs sjikane» og ikke har ligget på nettet på flere år, gjør jeg den igjen tilgjengelig her.

 

Skjermbilde 2016-05-02 kl. 15.25.56

STUSSELIGE HARLEY-KREK

Det er sommer og vi mannfolk kjører ikke bil – vi kjører STOR motorsykkel.

Jeg har alltid syntes Harley Davidson-hestene er stilige. Første gangen jeg så en Harley tror jeg var i filmen Easy Rider eller kanskje Woodstock. Jeg elsket uhyret! Stor, uhøflig, truende, laid-back og farlig – den tøffeste motorsykkelen i verden. Og monstrene ble kjørt av de skumle typene, med kule eksosryper bakpå. Dette var mannfolk å strekke seg etter. De kjørte motorsykkel og drakk øl samtidig, og de var ute etter å ha det gøy: De hærpa restauranter, voldtok mopedister, spiste politifolk…  Sånn som ordentlig bikere gjør!

I fjor sommer måtte jeg bare kjøpe meg en Harley. Det er sånn jeg er; jeg er villig til å bruke en formue på solbriller, jakker, hjelmer og sånt rask – slik at folk kan se at jeg er en skikkelig rebell. Nå har jeg akkurat den samme jakka, støvlene, solbrillene, beltene, tatoveringene og underbuksene som femten millioner andre Harley-rebeller. Roll over, Dennis Hopper!

Og etter jeg har startet sykkelen, sitter jeg på den. Og ruser. Det er det vi bikere gjør. Ruser, ruser, ruser – og ruser litt til. Vi kjører til en eller annen veikro rett i nærheten, og så sitter vi på utsiden og ruser motorene våre. Det får blodet til å bruse. Det lager et jævlig leven! Jeg hørte om en fyr som bråka så fælt at det skremte livet av en puddel som var bundet til en krakk på utsiden ha ha ha…ha ha ha…

Det kule med å eie en Harley; det låter så tøft! Jeg har hatt sykkelen i ett år nå, og jeg har rusa den mye mer enn jeg har kjørt den. For å være helt ærlig – den hadde vært like hensiktsmessig uten hjul!

Skjermbilde 2016-05-02 kl. 15.27.17

Mulig jeg driter på bikere nå? Men det gjør ikke noe, for det finnes nesten ingen mørke, fryktinngytende bikere lenger. Jeg har ikke sett en kul type på en Harley på mange år. Nå er det bare sånne weekend bikere som tror de ser skumle ut. Det er nyutdannede leger, advokater, førskolelærere og andre patetiske pyser som passer mye bedre på en liten moped. De gutta som hadde skrevet New Kids On The Block og Spice Girls med tusj på skoleveska si, har nå fått seg en fet skinnjakke med Harley Davidson preget på ryggen i stedet.

Om du er en av disse pysete Harleygutta så utfordrer jeg deg herved til neste søndag å kjøre til nærmeste kirke, og mens de skrothuene bråker med bjellene sine og ødelegger formiddagen for normale folk, suse inn gjennom døra og opp til alteret. Gi dem en leksjon i hvordan skikkelig spetakkel skal lyde. Dersom du gjør det, da skal jeg bøye meg i eksosen og kysse bootsene dine.

Hvis ikke, kjør opp på gamlehjemmet og spis lunsj med de hundre år gamle kjerringene som sitter der, for det er der du hører hjemme med det kule utstyret ditt. 

Men selvfølgelig, det triste er – du klarer ikke å imponere dem – de er så dauvhørte at de aldri hører noe uansett hvor høyt du ruser motoren din.

Har du ikke fått med deg boka «Sjenerøs sjikane»,  finner du den HER.

Les også: Racersykkel er den nye hentesveisen