TAKK FOR ALL MORO


Publisert 29.11.2019

Mine dager som utøvende stand-up komiker er over. Jeg kommer ikke lenger til å stå på scenen å fortelle folk hva jeg tenker og mener.

På en måte er det trist, for jeg elsker å stå på en scene og få folk til å le kun bevæpnet med tanker og meninger. Men om jeg skal være ærlig så har jeg også blitt så gammel at jeg har vokst fra vanlige folk. 

Vi lever nå i en tid hvor alle tror de er betydningsfulle og har rett til å bestemme hva andre skal mene. Og selv folk som ikke engang forstår en vits, klarer å bli krenket om noen sneier innom et lite hjørne av et senestivt tema.

Slike enfoldige fjols påstår at om noen blir krenket av hva en komiker sier, så har komikeren sagt noe feil. Problemet er dessverre; i dagens samfunn blir folk krenket av absolutt alt. 

Det virker som om den eneste oppgaven de har i livet, er å synes synd på seg selv og føle seg støtt over hva andre sier eller gjør.

Om disse menneskene får bestemme hva en komiker kan si eller ikke kan si, så vil de fjerne all humor fra denne verden.

Men jeg vil oppklare én ting: Jeg KAN IKKE pensjonere meg – fordi jeg aldri har jobbet!

Da Tom og jeg skrev sketsjer og sanger, jobbet vi aldri. Hjernene våre bare lekte sammen. Humor er lek, satt i system.

Det er viktig å huske at vi mennesker er en del av dyreriket, og at dyr aldri glemmer å leke. Hunder og katter er aldri for gamle til å leke. Heller ikke ekorn, mus og elefanter. 

Dyr elsker å leke, og av alle dyr er vi mennesker de som er best til å finne på forskjellige måter å leke på. Ingen er så gode som oss på det.

Lek har vært en stor del av livet mitt, og for meg også den beste. 

Jeg håper jeg aldri glemmer hvor lykkelige jeg blir av å leke. 

Alle som har hatt sex vet at om du klarer å slappe av og leke med partneren din så blir det mye bedre sex enn om du prøver å imponere med å holde inn magen i fem minutter.

Så, det aller viktigste i livet er at du har noen å være glad i, noen å leke med. Jeg har mange venner, og noen som jeg er ekstremt glad i – og tillegg har jeg dere! Tusen, tusen takk!!!

Om jeg ikke lenger kommer til å reise rundt å gjøre stand up, kommer jeg aldri til å slutte å leke. 

Min siste turné var en kjempesuksess og det var veldig moro! Tom og jeg er like gode venner som vi var for 50 år siden, og jeg kan selvfølgelig holde foredrag om det skulle dukke opp noen. Men hovedformålet med resten av livet mitt vil være å ta vare på gode venner, lage og spise god mat, drikke øl og vin, samtidig som jeg holder meg i form.

Klarer jeg det, skal du ikke se bort i fra et det kan dukke opp en ny bok eller annet som jeg finner morsomt!