Velkommen til fremtiden – eller som jeg nå kaller det – iMorgen


Publisert 24.7.2021

Bare sånn at alle ultramoderne, hippe mennesker skal forstå hva jeg mener, vil jeg fra nå av kalle fremtiden for iMorgen.

Jeg har ALDRI ønsket meg en techno-verden – og det siste året har det gått opp for meg at vår nye, digitale verden heller IKKE ønsker meg. Det er rett og slett for mange ting mellom oss som ikke er kompatibelt.

Men DU må gjerne fortsette uten meg. Jeg vil nøye meg med å se på og le av alt det rare som dukker opp.

Det er ikke bare ny teknologi jeg finner utfordrerne.

Faktum er at jeg er for gammel til å la offentlige personer ljuge meg opp i ansiktet uten blygsel, ignorere at folk mener ”greed is good” eller godta at personlig service er gammeldags, bare fordi alle sier ”det er sånn det er blitt”. Alle kan bare ljuge så mye de vil, for alt er glemt etter 15 minutter.

Ingenting er mer forstemmende enn et moderne samfunn som har anerkjent at du kan tilby eller love å gjøre én ting – mens du gjør det helt motsatte. 

Jeg har lenge irritert meg over Facebook. Ikke på grunn av alle de opplagte tingene, som for eksempel at de har forledet brukerne til å skrive under en kontrakt som en teknisk høyt utdannet person må bruke mer enn en time å lese (og forstå). 

Jeg tipper at mer enn 99.9% av alle som bruker FB ikke vet hva de har skrevet under på – og ikke bryr seg om at grunnen til at FB, Google og sosiale medier nå er rikere enn resten av verdens befolkning til sammen – er fordi vi har gitt dem tillatelse til å selge all informasjon de klarer å samle inn om oss og vår familie. 

Ikke rart at det hele tiden popper opp slagord som ”Vi tar ditt privatvern på alvor”.

Husker du hva jeg sa om å love én ting og gjøre det helt motsatte? Du er bare fem setninger under, men det er liksom ingenting som fester seg lenger.

Men verken du eller jeg har grunn til å klage. Vi har alle skrevet under på kontrakten for å få lov til å delta. Vi har gitt bort vår frihet fordi det er enklere å IKKE lese kontrakten – enn å lese den

Hver dag velger vi det bekvemmelige fremfor sannheten!

Sannheten er ond, vond og dum!

Velkommen til iMorgen!

En verden hvor alle som stiller spørsmål, konspirerer mot den globale eliten.

Reisen inn i iMorgen skjer i en luksuriøs, førerløs Tesla fylt med illusjoner om å bade i Bitcoin mens Jeff Bezos myke stemme gjennom en implantert mikrohøytaler i ditt venstre øre forteller deg hvordan iMorgen-samfunnet vil bryte sammen uten bruk av droner.

Hans beroligende stemme vil fortelle deg at om du underkaster deg iMorgens nye regler, er du med i trekningen blant syv milliarder mennesker om å bli skutt ut i verdensrommet i en fallosliknende rakett. Du kan bli vektløs i nesten 90 sekunder. Du vil bli helt spesiell og kjendis. Tenk på det du!

Allerede nå – før vi har innsett at vi er lokket inn i en ny iMorgen – er det snart umulig å få tak i en person om du trenger hjelp. Kunstig intelligens og roboter er populært, men for meg er ingenting intelligent, om det ikke klarer å ta menneskelige vurderinger.

Amazon bruker nå en App for å ansette og sparke personer, og det er algoritmer som bestemmer om de ansatte gjør en god jobb eller ikke. Om de ikke leverer nok pakker i løpet av dagen får de sparken. 

Det tas ingen hensyn til om grunnen er at de har sittet fast i kø, eller om de uforskyldt har vært innblandet i en ulykke. Det er ingen man kan snakke med og forklare hva som er grunnen til at de ikke klarte å nå målet. 

Appen ser kun at målet ikke er nådd; personen er ubrukelig! Og om noen ønsker å klage på avgjørelsen, kan de henvende seg til en robot i India. Lykke til med det!

Myndighetene har til og med en App som de vil at vi frivillig skal laste ned slik at de kan overvåke om vi er potensielt syke eller ikke. Stopp verden, jeg vil av!

iMorgen vil bli et enkelt sted! Smak, lukt og lyd vil bli forhåndsprogrammert slik at det passer for alle. Algoritmer vil hjelpe oss å forme en iMorgen full av mennesker som vi alle kan godta uten å bli krenket; likegyldige, blodfattige og fargeløse. 

Jeg forstår at du nå kanskje har ett eller to presserende spørsmål om iMorgen, som for eksempel:

”Jeg har hørt at Oljefondet har investert 8 trillioner kroner i pappkartonger, og at det er nok til å sikre alle nordmenns fremtid, uansett hva resten av verden måtte finne på. Stemmer dette?”

Dessverre kan jeg ikke komme med flere detaljer om hvordan iMorgen vil bli, for da kan det veldig fort bli opplagt at jeg ikke har peiling på hva jeg snakker om.

Det er bare å innrømme, jeg har ikke forstått noe av verden i dette århundret, vel egentlig har jeg ikke forstått noe av hva som foregår rundt meg siden 1978. 

For andre som er på samme planet som meg har Tom og jeg begynt å legge ut hele arkivet vårt på YouTube, så gå dit og abonner (det er gratis) og du vil alltid ha noe å le av:

https://www.youtube.com/c/OFFISIELLTomMathisenHerodesFalskPrimaVera