VI KOMMER TIL Å SPISE SUPPE RESTEN AV LIVET – KOKT PÅ ALLE DE AVDANKA MOTEKLÆRNE NORDMENN HAR I SKAPET


Publisert 12.5.2015

 

FALSK2

Jeg elsker det når oljeprisen faller 50 % – og det spretter opp senior økonomer i aviser og på tv som skriker: ”Det er bare en korreksjon!”

50 % borte. Bada Bing

869 milliarder på under tre måneder. Verdiene forsvinner så raskt, oljefondet kunne like gjerne blitt forvaltet av Tony Soprano.

Norges formue er plassert i oljefondet som igjen eies av det norske folk. Det er deg og meg. Problemet er at verken jeg, eller noen jeg kjenner, har peiling på aksjer. Statens pensjonsfond utland kalles gjengen som leker med formuen på verdens børser. Jeg håper de har mer peiling enn naboen min. Han trodde Nasdaq var en ny elbil fra Tesla.

Norge er en seilbåt og olje er vår vind. 

Våre forfedre var sjøfarere, så vi burde forstå at uten vind kommer vi ingensteds og kan verken bestemme fart eller retning. Slutter det å blåse er det umulig å ha kontroll. Du kan ikke engang ro en seilbåt.

Fortsetter oljeprisen nedover – kommer vi nordmenn til å spise suppe resten av livet – kokt på alle de avdankede moteklærne vi har i skapet. 

Argentina mangler vind i seilene - det kan skje oss også!

Argentina mangler vind i seilene – det kan skje oss også!

Hva er egentlig en korreksjon? Det lurer jeg på! 

Er det den tiden økonomijournalister og porteføljeforvaltere trenger på å selge unna personlige aksjer, fond og obligasjoner før vanlige folk skjønner hva som skjer? Eller betyr det bare at du må sparke den personlige treneren din? 

Børs og oljepriser kan gjøre hvem som helst svimmel. 

Hvis du leser økonomiske tidsskrifter, så ser du at personene som titulerer seg selv som økonomiske eksperter er dem det går mest rundt for. De kunne ikke vært mer forvirra om de hadde vært med The Beatles til India, tatt LSD, sittet med beinfa i kors og lyttet til sitarklimpring.

La oss innse det; børsene fyker opp og ned, like uforutsigbare som humøret til Jahn Teigen. 

Det største krakket i historien blir neste dag etterfulgt av den beste børsdagen siden målingene begynte. Sjansen for at disse ekspertene skal ha rett, er like stor som om jeg taster et vilkårlig telefonnummer – og ender opp med å få Kong Harald på tråden.

Jeg hadde ikke brydd meg mye om dette, BORTSETT FRA AT DET ER MIN PENSJON OG FREMTID SOM FORSVINNER.

Men én ting er sikkert:

Uansett hva som skjer, så vil du finne meg i Syden etter at jeg er blitt pensjonist. 

Likevel finnes det ting å være redd for:

Bikker oljeprisen tilbake til gamle høyder, så vil du finne meg ved en swimmingpool omringet av halvnakne damer og iskalde drinker.

Om oljeprisen, derimot, fortsetter rett i dass, finner du meg ravende rundt i rundkjøringa i Puerto Rico med en møkkete klut og bøtte, desperat på jakt etter et bilvindu å vaske.

 

Viggo&Reidar kopi - versjon 2

 

 

 

Her finner du mer moro: https://falsk.no/boker-2/